Tworzymy Sterfę Smaku

Tworzymy Sterfę Smaku Na Festiwalu nie zabraknie strefy smaku, w której zakupicie gotowe, regionale przetwory, dzemy, soki, miody, oleje i inne pyszności. ETNOmania to równiż wspaniała okazja do spróbowania regionalnych potraw prosto od gospodyń jak różnych smaków w duchu slow, czyli smaczne, świeże, zdrowe i pyyyyyyszne :)! Nie zabraknie również pysznej aromatycznej kawy, orzeźwiających napojów oraz naturalnych słodkich wypieków i chleba.

W Strefie Smaku (zloklizowanej na placu przed kościołem) zaprezentujemy kuchnię tradycyjną, wegetariańską i slow-food.

Podajemy pierwszą partię Wystawców przetworów:

Anna Kalata Wyroby Regionalne

API RAW'S

Bartkowa Barć

Dobra Natura

Ekomiody i Pasieka Morawskich

Gospodarstwo Rolne Róże i S-ka

Gospodarstwo Rolne Waldemar Łuczak

Kalwaryjskiej przetwory

Kozie Frykasy

Lavendziarnia Stoki 6

Piekarnia "BA-JA"

Piwnice Antoniego

Piwniczka Smaku

Pracownia Ponad chmurami

PRZETWOLOVE

Rustical Craft by Jura

słoikarnia.eu Joanna Pietrowska

SOSTA

Tradycyjna Chata

Żan-Pier Ozdobne Pierniki Żanetty Żanetta Michałuszek



powrót

organizatorzy

patroni i partnerzy

Muzuem Nadwiślański Park Etnograficzny w WygiełzowieŻywa PracowniaPan i PaniPatronat Honorowy: Witold Kozłowski - Marszałek Województwa MałopolskiegoRadio KrakówTVPGazeta Krakowskaczasdzieciprzelom