Na Festiwalu nie zabraknie strefy smaku, w której zakupicie gotowe, regionale przetwory, dzemy, soki, miody, oleje i inne pyszności. ETNOmania to równiż wspaniała okazja do spróbowania regionalnych potraw prosto od gospodyń jak różnych smaków w duchu slow, czyli smaczne, świeże, zdrowe i pyyyyyyszne :)! Nie zabraknie również pysznej aromatycznej kawy, orzeźwiających napojów oraz naturalnych słodkich wypieków i chleba.
W Strefie Smaku (zloklizowanej na placu przed kościołem) zaprezentujemy kuchnię tradycyjną, wegetariańską i slow-food.
Podajemy pierwszą partię Wystawców przetworów:
Anna Kalata Wyroby Regionalne
API RAW'S
Bartkowa Barć
Dobra Natura
Ekomiody i Pasieka Morawskich
Gospodarstwo Rolne Róże i S-ka
Gospodarstwo Rolne Waldemar Łuczak
Kalwaryjskiej przetwory
Kozie Frykasy
Lavendziarnia Stoki 6
Piekarnia "BA-JA"
Piwnice Antoniego
Piwniczka Smaku
Pracownia Ponad chmurami
PRZETWOLOVE
Rustical Craft by Jura
słoikarnia.eu Joanna Pietrowska
SOSTA
Tradycyjna Chata
Żan-Pier Ozdobne Pierniki Żanetty Żanetta Michałuszek